Academische Jaarprijs 2012 – Stem voor SEES!

SEESTot 24 oktober 2012 heeft u de tijd om een stem uit te brengen op één van de drie genomineerden voor de Academische Jaarprijs, waaronder het project SEES van het Arctisch Centrum van de Universiteit Groningen.
Als project SEES zou winnen, dan wordt wellicht een bijzondere wetenschappelijke onderzoeksreis mogelijk naar Edgeoya, een van de eilanden ten oosten van Spitsbergen.
Breng uw stem uit op: Wetenschap24.nl en/of op Sees.nl
De Academische Jaarprijs is een wedstrijd om wetenschap zo leuk en interessant mogelijk naar een breed publiek te brengen. De inzet van de wedstrijd is € 100.000 om dit plan te verwezenlijken.
Het Arctisch centrum wil onderzoeken of planten en dieren op Edgeoya zich kunnen aanpassen aan de versnelde klimaatsverandering, onder andere door de nieuwe data te vergelijken met de data van eerder onderzoek op Edgeoya in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Door deze prijs te winnen, kan er veel meer doen, zoals 30 creatievelingen en 30 studenten meenemen op deze reis. De creatievelingen zullen de onvergetelijke ervaring op hun eigen manier op een breed publiek overdragen. Dit zal heel gevarieerd zijn: van journalistiek, fotografie en film tot aan schrijvers, dichters en schilders. Ook de 30 studenten zullen de boodschap op hun manier uitdragen via lezingen aan zeer verschillende doelgroepen: van basisscholen tot middelbare scholen en bejaardentehuizen.