Minister Verhoeven bezoekt Yamal

Van 12 tot 14 mei 2010 brachten Minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven en vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven een bezoek aan Jamal (Yamal)- en Karazeegebied in Noordwest Siberië op uitnodiging van de Russische vicepremier Viktor Zoebkov. Met de minister reisden onder meer vertegenwoordigers van olieconcern Shell, de baggerbedrijven Boskalis en Van Oord en ingenieursbureau Royal Haskoning mee.
Die bedrijven maken deel uit van de Project Delta Group, een stichting waarin het ministerie van Economische Zaken en twintig bedrijven en instellingen zitten. De organisatie richt zich op economische samenwerking met Rusland, vooral in het Jamal- en Karazeegebied. Belangrijkste partner aan Russische zijde is het gasbedrijf Gazprom.
Het Jamal- en Karazeegebied leent zich uitstekend voor de expertise van Nederlandse concerns in de Delta Project Group. Waar eerst de traditionele aanpak van gaswinning belangrijk was (via land), ligt de focus voor de komende jaren op de gasvelden in en rond de zee. De bedrijven in de Project Delta Group hebben ruime ervaring en expertise om de Russen hierbij te assisteren, bijvoorbeeld bij het adviseren en opspuiten van land voor verwerkingsinstallaties daar waar nodig en andere specialistische kennis belangrijk voor gaswinning onder speciale omstandigheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s